Zabezpečení WiFi sítě

Spraveno.cz provedlo průzkum stavu zabezpečení sítí WiFi v Brně

Rozhodli jsme se udělat průzkum stavu zabezpečení soukromých WiFi sítí v domácnostech a firmách. Použili jsme telefon s operačním systémem Android a se zapnutou funkcí vyhledávání dostupných WiFi sítí jsme se pohybovali v ulicích Brna. Sledovali jsme, kolik sítí volně zachytitelných na ulici je nezabezpečených a tudíž pro každého volně dostupných.

Zjistili jsme velmi velký počet nezabezpečených WiFi sítí

Výsledek je šokující, ve městě v podstatě není potřeba mobilní internet, protože téměř na každém místě se vyskytuje nezabezpečená WiFi síť. Bereme v úvahu samozřejmě pouze sítě soukromých osob či firem, které o tomto problému ani netuší. Stávají se tak proti své vůli poskytovateli internetové připojení pro každého ve svém okolí. To je špatné. Mnohem horší je však fakt, že často každému z ulice nabízejí data ve svém počítači. A to je problém velký. Hodně velký.

Co je třeba udělat pro zabezpečení své WiFi sítě

Pokud patříte mezi nedobrovolné poskytovatele internetu všem kolemjdoucím a sousedům, pokud riskujete přístup nepovolaných osob do svého počítače, je třeba učinit nápravu ještě dnes.

Jak na to

Jestliže patříte do kategorie alespoň trochu znalých uživatelů, může vám pomoci podrobný a velmi srozumitelný návod od mého oblíbeného IT specialisty Radka Hulána. Návod najdete ZDE.

Pokud jste běžný uživatel a máte jakékoliv pochybnosti o dostatečném zabezpečení své WiFi sítě, kontaktujte nás ihned. Více informací o našich službách v oblasti instalací WiFi routerů najdete v článku Instalace WiFi routeru.

Jak objednat zabezpečení WiFi sítě

Zavolejte nám a domluvte si termín, který vám vyhovuje. Kontaktovat nás můžete také e-mailem nebo níže uvedeným kontaktním formulářem.

Zeptejte se nás...

Kontaktní formulář pro dotazy na službu zabezpečení WiFi sítě

[contact-form 1 „Kontaktní formulář 1“]

Mohlo by vás zajímat:

%%wpcs-349%%-date%%id%%