Zrychlení počítače

Jistě to znáte. Váš počítač nereaguje na vaše povely tak rychle, jak jste byli zvyklí, nebo jak byste si představovali. Práce na pomalém počítači je nejen neefektivní, ale i nepohodlná a únavná. Přitom řešení je relativně dostupné jak v případech, že je na vině nedostatečně výkonný hardware, tak i v situaci, kdy se jedná o Windows plný zbytečného software.

Zrychlení počítače

Zrychlení počítače nebo notebooku

Pokud váš počítač nespadá do kategorie prehistorických strojů, lze jej s největší pravděpodobností zrychlit a to často velmi výrazně.

Softwarové zrychlení počítače

Nejefektivnější metodou zrychlení počítače je vyčistit Windows od zbytečného, nebo potencionálně škodlivého software. Existuje mnoho programů, které tvrdí, že tuto činnoast udělají za vás. Často jsou nabízeny zdarma. Toto řešení důrazně nedoporučujeme. Tyto programy vám mohou velmi snadno poškodit Windows, nebo se může dokonce jednat o falešný program, který je v skutečnosti virem. Obrovské škody páchá uživatelům například falešný antivirus Best Malware Protection. Nejlepším řešením je čištění Windows svěřit odbornému servisu, například zde: Vyčištění Windows od škodlivého a zbytečného software.

Hardwarové zrychlení počítače

Další šancí na zrychlení vašeho stávajícího počítače je posílení jeho hardwarové výbavy.

Nejčastěji se jedná a vyplatí se:

  • výměna pevného disku za SSD. Ceny těchto velmi rychlých disků jsou dnes již velmi nízké a váš počítač mohou citelně zrychlit.
  • rozšíření paměti RAM

U hardwarového zrychlení počítače je dobré se poradit se specialisty, zda se skutečně ve vašem případě vyplatí do rozšíření či vylepšení počítače investovat. V některých případech to může být dokonce z technických důvodů nemožné.

Zeptejte se nás...

Kontaktní formulář pro dotazy na službu Zrychlení počítače

Mohlo by vás zajímat: