Bezpečné smazání dat

Chraňte data na svém harddisku proti zneužití

V situacích, kdy počítač mění majitele, dosloužil, nebo je nutné jej vrátit např. zaměstnavateli, je vhodné zcela odstranit data z pevného disku. Nikdy nevíte, komu se může váš pevný disk dostat do rukou a zda dotyčného nebude zajímat jeho obsah. Nejspolehlivější metodou nenávratného zničení obsahu harddisku je použití vhodného nástroje, například sekery. Je to velmi spolehlivé řešení, ale je vhodné jen v případech, kdy starý počítač, nebo pevný disk dosloužil.

Bezpečné smazání dat z vašeho pevného disku

Jak bezpečně smazat data z vašeho harddisku

V případech, kdy funkční počítač s vaším pevným diskem mění majitele, je třeba výrazně sofistikovanějšího řešení. Především je nutné si uvědomit, že pouhé smazání nebo formát disku vás před zneužitím  dat v žádném případě neochrání. Pro nenávratné odstranění dat z harddisku je třeba využít specializovaný software, který vaše data nejen dokonale smaže, ale na celý disk přepíše. jiným obsahem. Používá se například přepsání znaky 0, 1, 0 a 1, případně náhodně generovanými znaky. To vše nejlépe několikrát. Jen tak máte jistotu, že nikdo v budoucnu nezneužije vaše citlivá data.

Bezpečně odstraníme data z vašeho pevného disku

Pro bezpečné vymazání dat je nutné využít specializovaného software. Doporučit můžeme například Acronis, který kromě kompletního zálohování a obnovy pevných disků nabízí službu „Skartování souborů“ ,včetně výběru metody mazání a přepisu. Pokud si nejste jistí, zda jste obsah pevného disku smazali skutečně bezpečně, obraťte se na nás. Nabízíme bezpečné mazání dat, včetně přípravy počítače k předání, což většinou zahrnuje také  instalaci Windows, instalaci software a další činnosti pro úspěšné a bezpečné předání či prodej vašeho stávajícího počítače nebo notebooku.

Zeptejte se nás...

Kontaktujte nás s požadavkem na bezpečné smazání dat

V případě požadavku na bezpečné smazání z vašeho počítače nebo notebooku nás kontaktujte.

Kontaktní formulář pro dotazy na službu Bezpečné mazání dat

Mohlo by vás zajímat: